OpenShift palveluna

OpenShift on sovelluskehittäjien palvelualusta, joka on ratkaisu sovelluskehitysympäristöjen automatisointiin ja konttien hallintaan. Saat DevOps-tiimisi tarvitsemat työkalut, eikä asiakkaasi tarvitse tehdä ohjelmistoprojekteissasi valintaa laadun ja nopeuden välillä.

Miksi ajaa sovelluksia konteissa?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: kontti, säiliö, docker, virtualisointiympäristö, eristetty itsenäinen prosessi… Asian ymmärtämiseksi ei kuitenkaan tarvitse olla koodari tai sysadmin.

Kontit ovat virtuaalipalvelimia huomattavasti kevyempi ja joustavampi tapa paketoida ja ajaa Windows- ja Linux-sovelluksia. Ne ovat tekniikka sovellusten kehittämiseen, julkaisemiseen ja ylläpitämiseen. Kontit ovat tulleet korvaamaan virtuaalipalvelimet ja Gartnerin arvion mukaan 75 % yrityksistä käyttää vuoden 2022 loppuun mennessä kontteja ohjelmistojen ajamiseen.

Konttia voi luonnehtia itsenäiseksi ohjelmistoksi, jota voi ajaa joustavasti niin omalla työasemalla, rautapalvelimella, virtuaalipalvelimella tai pilvessä sellaisenaan ilman ohjelmiston koodiin tarvittavia muutoksia. Se toimii kaikissa ympäristöissä samalla tavalla, koska se on eriytetty prosessitasolla ja sillä on oma tiedostojärjestelmä.

Sekä laatu että nopeus?

Kontit käynnistyvät ja sammuvat nopeasti, mikä antaa joustavuutta ja skaalautuvuutta. Kun paketoit sovelluksesi kontteihin, varmistut infraresurssien ja investointien täysimittaisesta hyödyntämisestä. Niiden avulla sovelluksesi voi olla ajossa paikallisesti rauta- tai virtuaalipalvelimella tai pilvessä – yksityisessä tai julkisessa.

Kontit helpottavatkin ohjelmiston hallinnointia ja automatisoivat paljon sellaisia toimintoja, joita aiemmin olet joutunut tekemään manuaalisesti tai ostamaan palveluna muualta. Hyödyntämällä kontteja, konttien orkestroinnin työkaluja ja niiden päälle rakennettuja automaatio- ja palvelualustoja, kuten esimerkiksi OpenShiftiä, tuet yrityksesi DevOps-kulttuuria, vahvistat yhteistyötä ja voit valita sovelluskehitysprojekteissa sekä nopeuden että laadun yhtä aikaa.

Miksi kontit Otaverkolta?

Voit koota itse oman ympäristösi konttien hyödyntämiseen. Saatavilla on iso määrä erilaisia ohjelmistoja tukemaan konttiperusteista ohjelmistokehitystä. Sovelluskehittäjäsi voivat käyttää osaamiaan ohjelmointikieliä ja tekniikoita, kunhan arkkitehtuuri suunnitellaan konttipohjaiseksi ja käytössä on konttien hyödyntämiseen soveltuvat kehitys-, testaus- ja tuotantoympäristöt.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse käyttää aikaasi ja rakentaa itse ympäristöä oman työsi tekemiseksi. Otaverkko on tehnyt jo tämän puolestasi. Saat meiltä valmiiksi mietityn kokonaisuuden, palvelualustan sovelluskehittäjillesi. Käytämme yhteistyökumppanimme Red Hatin kehittämää OpenShift-tuotetta tuottaaksemme sinulle juuri sellaisen palvelukokonaisuuden kuin tarvitset.

Saat tarvitsemasi kontti- ja sovelluskehitystyökalut ylläpidettyinä ja valvottuina, tietoturva edellä tuotettuina. Käytössäsi on myös nopeasti vastaava ja suomenkielinen tekninen tukemme. Voit luottaa palveluiden varmuuteen sekä skaalautuvuuteen. Riippuen tarpeistasi voit saada ympäristöt käyttöösi omista konesaleistamme joko rauta- tai virtuaalipalvelimilla tuotettuna tai julkipilvestä. Sinä päätät, me autamme.

Mitä palvelu ei ratkaise?

OpenShift ei ole korvike pilvistrategialle, eikä se ole hopealuoti, joka ratkaisee alisuoriutuvan, vanhentuneen IT-organisaation ongelmat. OpenShift on mahdollisuus, joka kannattaa hyödyntää, mutta se edellyttää myös ihmisiä, prosesseja ja kulttuuria. Siinä me tulemme avuksi. Me autamme olemaan itsenäinen ja tuemme siinä, että sinä otat kohtalosi omiin käsiisi – mahdollistamme sen, että keskityt tuottamaan arvoa omassa liiketoiminnassasi omilla ehdoillasi, omille asiakkaillesi.

Palvelualusta ympäristöjen automatisointiin ja konttien hallintaan

Voit luottaa, että laitteet ja yhteydet pelaavat turvallisesti ja saat apua sekunneissa yli 20 osaajan asiantuntemuksella.

Taso 1 – Kontit ja orkestrointi

Kontit vaivatta, automaatiota ja tietoturvaa Kuberneteksen oheen - ylläpidettynä. Voit käyttää oman aikasi siihen, minkä parhaiten taidat, kun jätät ympäristön meidän vastuullemme.

Tuotamme ja ylläpidämme kaikki tarpeelliset palvelut, jotta voit ajaa sovelluksiasi paketoituina kontteihin ja koordinoida kontteja.

Voit myös ajaa virtuaalikoneita konteissa ja suorittaa niiden työkuormia yhdessä muiden konteissa suoritettavien kanssa rinta rinnan. Tätä kautta saat nykyiset ja uudet sovellukset toimimaan yhteen ja voit aloittaa sovellustesi modernisoinnin yksinkertaisella ja edullisella tavalla.

Red Hatin toteuttama OpenShift on luotettava palvelukerros Kuberneteksen päälle ja Red Hat on toinen suurimmista Kubernetes-projektin kontribuoijista. Otaverkon ylläpitämänä saat sen myötä teknisen tuen, automaattiset päivitykset ja pätsit ja lisättyä tietoturvaa, jotta sinä voit keskittyä omaan ydintoimintaasi.

Tutustu palveluun

Taso 2 – Sovelluskehittäjän palvelualusta

Voit antaa sovelluskehittäjille vapautta ja autonomiaa, työvälineet ja tarvittavat resurssit tehokkaaseen työskentelyyn, jotta devaajasi voisivat vaivatta käyttää niin paikallisia rauta- ja virtuaalipalvelimia kuin yksityistä tai julkipilveäkin.

Kun hankit sovelluskehittäjillesi ylläpidetyn ja ympäri vuorokauden valvonnassa olevan OpenShift-palvelualustan, annat heille vapautta ja autonomiaa. He saavat kaikki tarpeelliset työvälineet ja resurssit arvon tuottamiseksi asiakkailleen sen sijaan, että aika menisi devaus-, testaus- ja muiden työkalujen ja -ympäristöjen rakentamiseen ja ylläpitämiseen. Kovan tason asiantuntijat arvostavat sitä, että työkalut toimivat, ovat luotettavia ja helppokäyttöisiä.

OpenShift tarjoaa sekä sovelluskehittäjille että ylläpitäjille työkaluja ja automaatiota, jotka mahdollistavat uuden koodin tuottamisen, testaamisen ja julkaisun tuotantoon nopeasti. Siksi uuden koodin integrointi repoon, bugien korjaaminen, A/B-testaaminen käyttäjäpalautteen saamiseksi ja uusien toiminnallisuuksien julkaisu koko käyttäjäkannalle on mahdollista tehdä entistä luotettavammin ja lyhyemmissä sykleissä.

Tutustu palveluun

Taso 3 – Lisätietoturvaa ja -työkaluja

Kun sovelluksesi tarvitsevat vielä laajempaa ja monitahoisempaa tietoturvaa tai usean klusterin hallintaa, saat nekin helposti, nopeasti ja vaivatta – ylläpidettynä ja tuettuna tietenkin.

Konttien hallinta palveluna ja sovelluskehittäjän palvelualusta ovat tietoturvaltaan riittäviä ratkaisuja useimmissa käyttötapauksissa. On kuitenkin tilanteita, joissa tietoturvaan voi kohdistua monimutkaisempia vaatimuksia, esimerkiksi regulaation tai muiden tuottamien, konteissa ajettavien palveluiden hyödyntäminen osana sovelluskehitysprojektejasi. Näissä tilanteissa on hyvä tietää, että sovelluskehittäjän työkaluihin on mahdollista saada lisätietoturvaa ja -työkaluja.

Suurimmissa ja tietoturva- ja käytettävyysvaatimuksiltaan kovan tason projekteissa tietoturvaa, sääntöjen mukaisuuden valvontaa ja arkkitehtuurin hallintaa automatisoidaan, jolloin ihmisille jää enemmän aikaa luovaan ongelmanratkaisutyöhön. Parhaat asiantuntijat tarvitsevat parhaat työkalut, eivät etsiä niitä itse tai käyttää aikaa työkalujen ylläpitoon.

Tutustu palveluun

Referenssit

Nainen vaaleassa toimistossa
Asiakastarina: IT:n kokonaisulkoistus, Tuokko

Hyvä kommunikaatio tekee hankalistakin IT-asioista mutkattomampia

Otaverkon kanssa kommunikointi on helppoa: meiltä löytyy samanlaista huumoria ja keskustelu liitää vauhdikkaasti. Päivän päätteeksi vaikeatkin IT-maailman asiat tuntuvat helpoilta ja selkeiltä.
Janne Elo
toimitusjohtaja
Tuokko
Nainen pysäköintihallissa puhelin kädessä
Asiakastarina: IT:n kokonaisulkoistus, Pasilan Pysäköinti

Toimiva IT on Pasilan Pysäköinnin liiketoiminnalle ensisijaisen tärkeää

Otaverkon otteessa erityisen positiivista on se, että he pyrkivät kuuntelemaan asiakasta ja sitä, mitä asiakas tarvitsee. He eivät tavoittele oman tuoton maksimointia vaan asiakkaan etua.
Rauno Kadenius
toimitusjohtaja
Pasilan Pysäköinti
Edistian Kilonkallion toimipiste
Asiakastarina: IT:n kokonaisulkoistus, Edistia

IT-ulkoistus vie Edistiaa oikeaan suuntaan

Vuorovaikutus Otaverkon kanssa on välitöntä. Otaverkko tuntee Edistian ja auttaa meitä kehittämään tietojärjestelmäympäristöämme juuri tarpeidemme mukaisesti. Yhteistyömme on hioutunut kuluneiden vuosien aikana erittäin toimivaksi paketiksi.
Kari Haukka
talouspäällikkö
Edistia
Vihreäsävyinen kuva, jossa laatikko, kasvi, vesilasi ja kaksi kynää
Asiakastarina: Microsoft 365 ja käyttötuki, Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Otaverkko muokkasi M365-maailman vastaamaan YTN:n tarpeita

Otaverkko on löytänyt ratkaisuja erityispiirteisiimme ja luonut meille toimivia prosesseja. Nyt olemme puhtaasti hyvässä tilanteessa: niin tietoturva, käytettävyys kuin tukitoimenpiteet toimivat.
Tuomas Meriniemi
järjestökoordinaattori
Ylemmät Toimihenkilöt YTN
Kerrostalorakennus
Asiakastarina: Käyttötuki ja palvelinkapasiteetti, Espoon Asunnot Oy

IT-ulkoistuksen ansiosta Espoon Asuntojen oma IT-tiimi voi keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen

Oma ICT-tiimimme on pystynyt keskittymään liiketoimintamme tarpeisiin ja arkkitehtuurin suunnitteluun, kun tuki ja ylläpito on voitu jättää suurelta osin Otaverkolle. Meillä on toimiva kumppanuus selkeillä vastuunjaoilla.
Merja Ritamo
Talousjohtaja
Espoon Asunnot Oy
Korkea rakennus, jonka yläosassa teksti Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Asiakastarina: OpenShift-ympäristö, Haaga-Helia

OpenShift-ympäristö kehittää Haaga-Helian ohjelmoinnin opiskelijoita kohti työelämää

Otaverkkolaiset ovat olleet aktiivisia, asiantuntevia ja aina tilanteen tasalla. Nyt jälkikäteen pohtiessakaan ei tule mieleen mitään, mitä olisimme tehneet toisin.
Teemu Havulinna
Lehtori
Haaga-Helia