Asiakastarina Microsoft 365 ja käyttötuki, Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö, joka puolustaa ylempien toimihenkilöiden hyvää, reilua, kannustavaa ja yhdenvertaista työelämää. YTN:n erityispiirre on sen virtuaaliorganisaatio: YTN:n toimistolla työskentelee viitisen henkeä, mutta linjojen päästä virtuaalisesti löytyy noin 120 toimijaa.
YTN:n ja Otaverkon yhteistyön juuret ulottuvat yli kymmenen vuoden taakse, sillä Otaverkko on pitkään hoitanut YTN:n palvelinpuolta ja vanhojen jäsenrekisterien toimintaa. Muutama vuosi sitten YTN kuitenkin luopui näistä palveluista, ja samalla ajankohtaiseksi tuli löytää kumppani IT-puolen hallintaan. Kilpailutuksessa Otaverkko valikoitui yhdeksi ehdotuksen tekijöistä.
Otaverkko ehdotti YTN:lle ratkaisua, jossa Otaverkko toimii YTN:n kumppanina Microsoft 365 -ympäristön hallinnassa ja toinen kumppani sparraus- ja kouluttajatahona YTN:n muissa, spesifimmissä tarpeissa. Otaverkolla oli valmiina ajatus myös siitä, kuka tuo toinen kumppani olisi.
”Otaverkon ehdotus osui nappiin. Saimme samalla paketilla kaksi kumppania selkeällä työnjaolla. Idea ulkopuolisesta kouluttajatahosta, joka tarkastelee kokonaisuutta tuorein silmin, vakuutti meidät. Otaverkon tarjous vastasi juuri meidän tarpeeseemme ja organisaatiomme erityispiirteisiin”, YTN:n järjestökoordinaattori Tuomas Meriniemi kertoo.
YTN on hyödyntänyt Microsoft 365 -ympäristöä jo vuosia, mutta Otaverkon kanssa ympäristöä on tarkastettu ja muokattu ajantasaisemmaksi. Laajoissa M365-maailman kehitysprojekteissa on keskitytty esimerkiksi kaksivaiheiseen tunnistautumiseen, varmuuskopiointiin ja tietoturvan parantamiseen.
”Otaverkko löysi fiksut lisenssivaihtoehdot ja muut ratkaisut, joilla YTN:n erityispiirteet, kuten sadat Teams-ympäristöömme vieraskäyttäjiksi kutsutut henkilöt, tuli huomioitua. Halusimme saada – ja saimmekin – otettua Teamsin tehokäyttöön ja kehitettyä sitä eteenpäin luotettavasti”, Meriniemi sanoo.
Käytännön työn lisäksi Otaverkko tuo esiin uudistusehdotuksia ja pitää YTN:ää ajan tasalla esimerkiksi tietoturvan ja käytettävyyden uusimmista kehitysaskelista. Vuosineljänneksittäin tapahtuvissa kehityspalavereissa käydään läpi YTN:n viime aikojen ja tulevaisuuden toiveet, tarpeet ja tapahtumat sekä Otaverkon kehitysehdotukset. YTN:n kannalta ratkaisu toimii loistavasti.
”Haluamme, että kumppani on valmis kehittämään IT:tämme, huomioimaan toiveemme ja tarpeemme ja rakentamaan uusia juttuja niiden pohjalta. Otaverkosta saimme kumppanin, joka ymmärtää tilanteemme ja hieman poikkeuksellisen tapamme käyttää olemassa olevia ratkaisuja”, Meriniemi sanoo.
”Meillä oli aikoinaan tietomurto, jonka yhteydessä viimeistään tuli selväksi, että tällaista pakettia ei ole järkevää tai mahdollista pitää turvattuna sisäisin resurssein. Meille on tärkeää, että kumppani varmistaa työkalujen olevan kunnossa ja pilven ajan tasalla”, Meriniemi jatkaa.
Otaverkon avulla YTN on päässyt haluamaansa tilanteeseen – tilanteeseen, jossa IT toimii käytettävästi ja tietoturvallisesti eikä akuutteja kehitysprojekteja ole enää päällä.
”Otaverkko on löytänyt ratkaisuja erityispiirteisiimme ja luonut meille toimivia prosesseja. Nyt olemme puhtaasti hyvässä tilanteessa: niin tietoturva, käytettävyys kuin tukitoimenpiteet toimivat”, Meriniemi kertoo.
Lisäksi YTN:n toimiston porukalla on nyt tarvitsemansa apu, ja he voivat luottaa, että työkalut pelaavat. YTN:llä ollaan tyytyväisiä Otaverkon IT-tukeen.
”Koemme, että Otaverkolta saa apua nopeasti. Tikettijärjestelmä toimii, ja puhelimella saa aina asiat vauhdilla eteenpäin. Lisäksi palvelu on henkilökohtaista. Onhan se kiva, että tuessa on etunimeltä tuttuja kavereita, jotka muistavat sinut ja asiasi. Melkein kuin työkaverille soittaisi”, Meriniemi kuvaa.
Otaverkon ja YTN:n yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin.
”Otaverkossa erityisen hyvää on se, kuinka nopeasti he ovat ymmärtäneet meitä. Otaverkolla meitä ei laiteta muottiin, vaan meitä kuunnellaan ja tarpeemme hahmotetaan, ja niihin halutaan löytää paras mahdollinen ratkaisu. Otaverkon kanssa suuntaamme eteenpäin joustavasti ja turvallisin mielin”, Meriniemi päättää.