Pilvipalvelut ja palvelimet

Jätä pilvipalveluihin ja palvelimiin liittyvät toteutukset ja ylläpito meidän päänvaivaksemme.

Yleiskatsaus

Pilveä sieltä mistä tarvitset

Oletko ajatellut, että toisen pilvi on toisen konesali? Kun maailma ja liiketoimintanne tarpeet muuttuvat, saat meiltä tukea muutoksessa. Koskaan ei tiedä mihin maailma muuttuu, mutta matkassamme pysyt ajan tasalla. Otaverkon tarjoamilla pilvipalveluilla voit tarjota työntekijöillesi tai asiakkaillesi erilaisia palveluita, kuten tallennustilaa tai ohjelmistoja. Toimivan pilvi- ja palvelinympäristön takaavat toimintavarmat ja tietoturvalliset tietoliikenneyhteydet.

Saat meiltä yksityistä pilvipalvelua suoraan omista, espoolaisista konesaleistamme. Yksityisen pilven lisäksi saat meiltä julkipilven palveluita, esimerkiksi palveluita Microsoftin Azuresta sekä siihen liittyvää arkkitehtuurisuunnittelua. Löydät meiltä halutessasi myös omalle rautapalvelimellesi tai virtualisointialustallesi turvallisen kodin omista konesaleistamme. Voit luottaa siihen, että tarjoamme aina tarpeitasi vastaavan ratkaisun, ilman, että olet sidoksissa yhteen toimijaan.

Hyödyt

Toimiva pilviympäristö on monen asian summa

Saat kauttamme pilvi- ja palvelinympäristön, jossa toteutuvat niin skaalautuvuus, optimointi, kuin kustannusten ennakointikin. Jätä halutessasi meille myös pilviympäristön ylläpito ja siihen liittyvän kehittämistyö. Näemme asiakaskenttää poikkitieteellisesti eri toimialoilla ja pysymme eri kehitysaskeleiden vauhdissa, jotta sinä voit keskittyä tuottamaan lisäarvoa asiakkaillesi ydinosaamisellasi. Asiakkaanamme saat kokonaispalvelun ennakoitavasti yhdelle laskulle.
Yksilöllisten tarpeiden huomioiminen
Saat meiltä skaalaedun varmistavan vakioidun pilven oheen tarvitsemianne lisäpalveluita, kuten sovellustason ylläpitoa ja valvontaa.
Valinnanvapaus
Vapauta itsesi toimittajaloukusta ja aja palveluitasi missä haluat, niin julki- kuin yksityisestä pilvestäkin.
Arkkitehtuurisuunnittelu
Jätä optimointien, migraatioiden, verkkotopologioiden ja muiden päätä vaivaavien asioiden suunnittelu meidän asiantuntijoillemme.
Nopea asiakaspalvelu
Saat suomenkielistä ja ymmärrettävää apua jopa sekunneissa suoraan Espoon Tapiolasta tai mistä ikinä työntekijämme töitä tekevätkään.

Näin se toimii

Saat pilviympäristön nopeasti käyttöön

Toimivan palvelinympäristön taustalla on asiantunteva suunnittelutyö, joka ottaa huomioon palvelinten käyttötarkoituksen ja tietoliikenneyhteydet. Palvelinylläpitopalvelua sekä arkkitehtuurisuunnittelua on saatavilla niin Otaverkon omaan yksityiseen pilveen kuin Microsoftin Azureenkin. Saat avullamme oikein mitoitetun, optimoidun ympäristön niissäkin tilanteissa, joissa virtuaali- tai fyysiset palvelimet ovat kontteja parempi ratkaisu.

Palvelinylläpitopalvelu

Palvelinylläpitopalvelu tarkoittaa niin Windows- kuin Linux- palvelinten ylläpitoa avaimet käteen periaatteella. Ylläpitoon kuuluvat palvelinten perustason päivitykset, palvelimen varmuuskopiointi, valvonta ja tekninen tuki.

Näytä tarkka sisältö
Palvelinylläpitopalvelu
Meillä ylläpitopalveluun kuuluu palvelinten perustason päivitykset, palvelimen varmuuskopiointi, valvonta ja tekninen tuki. Tuettuja käyttöjärjestelmiä ovat Windows Server, CentOS/Red Hat Enterprise Linux tai muu erikseen sovittu käyttöjärjestelmä.

Teemme ylläpitoa niin privaattipilvemme kuin Microsoft Azurenkin osalta. Perusylläpidon lisäksi toteutamme sovellus- ja tietokantamoottorin ylläpitoa tietyin rajauksin. Toimivat ja tietoturvalliset tietoliikenneyhteydet ovat tietysti myös modernin palvelinympäristön tukiranka. Voit luottaa, että me esittelemme teille aina liiketoimintanne tarpeiden mukaisen ratkaisun
Tietokantaylläpito ja valvonta
Meillä tietokantaylläpito sisältää tietokantamoottorin käynnissäolon ja huoltoajojen toteutumisen valvonnan. Huoltoajo voi sisältää esimerkiksi tietokannan indeksointiajon tai varmistuksen suorittamisen. Kohteeksi voidaan osoittaa MS SQL- tai muu erikseen sovittava tietokanta.
Sovellustason ylläpito ja valvonta
Meillä sovellustason ylläpito tarkoittaa sitä, että päivitämme sovellusta yhdessä sovittujen käytäntöjen mukaisesti. Sovellustason valvonta tarkoittaa sitä, että me reagoimme, kun ylläpidettävä ohjelmisto toimii virheellisesti.
Piilota tarkka sisältö

Arkkitehtuurisuunnittelu ja asiantuntijapalvelut

Lähes kuka tahansa saa tänä päivänä virtuaalipalvelimen pystytettyä jopa minuuteissa. Tämän päivän moderni pilvi-infrastruktuuri on aiheena kuitenkin niin laaja, että kokonaisuuksien tulee olla riittävällä laajuudella mietittyjä.

Näytä tarkka sisältö
Yleinen pilvi-infrastruktuuri
Olemme tukenasi, kun mietit vaikkapa erilaisia pilvimigraatioita. Esimerkiksi julkipilveen siirryttäessä on syytä miettiä etukäteen haluttu lopputulos, koska jälkikäteen tehdyt muutokset saattavat olla työläitä ja migraatioon liittyvät kustannukset voivat tulla yllätyksenä.

Myös valtaosa on-premise-palveluista on mahdollista rakentaa sellaisenaankin julkipilveen, mutta se ei ole kaikissa tapauksissa järkevää. On-premise palveluiden kohdalla tulee miettiä ylläpidon helppoutta ja hallittavuutta. Esimerkiksi Linux- ympäristöjen vakiointi tuo tähän helpotusta.

Lue lisää blogistamme.
Sovelluskehitysympäristöt
Pilvi-infrastruktuurin lisäksi saat meiltä apua ja näkemystä siihen, mitä sovelluskehitysympäristössäsi tulee infran osalta huomioida, esimerkkinä konttiteknologioiden ja automaation hyödyntäminen. Voit luottaa, että meidän asiantuntijamme auttavat teitä rakentamaan kustannustehokkaasti tuotantovarmoja ja ketteriä kokonaisuuksia eri kokoluokan käyttötarpeisiin ja valitsemaan ympäristön, joka aidosti palvelee parhaiten tarpeitanne.
Piilota tarkka sisältö

Kotimaiset konesalit

Kotimaiset omat konesalimme ovat yksityisen pilvemme keskiössä. Voit lisäksi hankkia konesalistamme omaa kaappitilaa. Koko palvelutuotannon laatusertifioinnin lisäksi konesaleihimme toteutetaan paraikaa ISO 27001- sertifiointia, joka valmistuu vuoden 2022 aikana. Konesaliemme hukkalämpö hyödynnetään Spektri Business Parkin lämmitykseen.

Näytä tarkka sisältö
Sähkönsyöttö ja varavoima
Konesalissa sähkönsyöttö varmennetaan katkeamattoman sähkönsyötön mahdollistavalla ja kahdennetulla UPS-järjestelmällä, joka on kytketty sekä Otaverkon että laitetoimittajan valvontaan. Konesalin, mukaan lukien ilmastointi, sähkönsyöttö on varmennettu sähkökatkon yhteydessä automaattisesti käynnistyvällä varavoimakoneella. Varavoimakone on suunniteltu ja varusteltu talvikäyttöön. Kone on liitetty Otaverkon valvontaan.
Paloturvallisuus
Paloturvallisuus on toteutettu savuilmaisimilla, jotka tarvittaessa hälyttävät automaattisesti pelastuslaitoksen sekä laukaisevat kaasusammutusjärjestelmän, joka tukahduttaa palon Inergen-sammutuskaasulla. Automaattisen kaasusammutusjärjestelmän avulla mahdollisessa tulipalotilanteessa saadaan minimoitua vahingot, sillä sammutusjärjestelmä ei aiheuta vesivahinkoja.
Tilaturvallisuus
Tilaturvallisuuden toteutuminen varmistetaan sähköisen kulunvalvonnan ja nauhoittavan kameravalvonnan avulla. Pääsy laitetilaan tapahtuu sähköisellä kulkutunnisteella, siihen liitetyllä henkilökohtaisella PIN-koodilla ja laitekaapin avaimella. Konesalin kulkuovet ovat paloja murtoluokiteltuja erikoisovia. Konesali täyttää VAHTI 2/2013 -ohjeen perustason vaatimukset fyysisen turvallisuuden osalta.
Piilota tarkka sisältö

Hinnoittelu

Hinnoitteluun vaikuttavat tekijät

Hinnoitteluun vaikuttaa se, missä pystytetyt palvelimet sijaitsevat. Otaverkon yksityisestä pilvipalvelusta hankitut ovat kiinteähintaisia, kun taas Azuresta maksat käytön mukaan Microsoftin hintojen mukaisesti. Otaverkon oman pilvipalvelun palvelinylläpitohinnat sisältävät aina käyttöjärjestelmäylläpidon, varmuuskopioinnin, valvonnan ja teknisen tuen.

Käyttöjärjestelmä
Linux (RHEL)
Windows Server
Muisti
32 GB
Levytila
500GB
i
vCPU
2kpl
Palvelutaso
Standard
Premium
i
Arvioitu hinta:
280,50/kk

Hinnat ovat hinta-arvioita. Hinnat eivät pidä sisällään tietoliikenneyhteyksiä eivätkä tietokantalisenssejä.

FAQ

Usein kysyttyä - Pilvipalvelut ja palvelimet

Pystynkö itse hallitsemaan palvelimen resursseja?
Voit hallinnoida julkipilvessä palvelinten resursseja itse. Otaverkon pilvipalvelun osalta ei ole toistaiseksi saatavilla itsehallintaportaalia, mutta muutokset ovat nopea tehdä Service Deskimme kautta. Lisäresursseille on olemassa oma hinnasto. Lisäksi voimme tehdä proaktiivisesti optimointia, kuten lisätä levytilaa, jolloin sinun ei tarvitse miettiä resurssinostoja itse.
Tarvitsenko palvelimelle virustorjuntaa?
Palvelimelle on lähtökohtaisesti syytä hankkia asianmukainen virustorjunta.
Siirry seuraavaksi

Tietoturvapalvelut