Menestystekijänä liikunnallinen kulttuuri

Otaverkon matkassa
Lenni Laukkanen

Menestys on seurausta yksilön omasta hyvinvoinnista ja onnellisuudesta. Kannustamme liikunnallisuuteen, sillä uskomme, että fyysinen aktiivisuus edistää myös kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tuo vaurautta niin yksilölle, yritykselle kuin yhteiskunnalle. Tätä ajatusta olemme tuoneet esiin aiemminkin, ja varmasti teemme niin myös jatkossa.

Mitä tarkoittaa liikunnallisuus?

Liikunnallisuus ei tarkoita meille sitä, että jokaisen tulisi harjoitella säännöllisesti urheilukisaan tai urheilla veren maku suussa. Joskus ihmisille voi tulla tällainen mielikuva, kun puhutaan liikunnallisuudesta tai urheilusta, jolloin voi myös palautua mieleen huonoja muistoja koulu- tai ryhmäliikuntatunneista.

Liikunnallisuus lähtee siitä, että löytää itselle sopivan ja mielekkään tavan liikkua. Itse en aiemmin uskonut, että voisin olla ’se’ liikunnallinen ihminen, mutta yllättäen löysin itseni liikunnan parista. Pienet valinnat arjessa ja niiden rutiinien toisto auttoivat minua pääsemään tilanteeseen, jossa huomasin liikunnasta tulleen elämäntapa. Elämäntapa, joka lisää minun ja ympärilläni olevien onnellisuutta ja tuottavuutta.

Toden totta liikkuminen luo hyvinvointia, ja onnellisuus leviää myös ympärillä oleville ihmisille. Lopulta liikunnallisuus tuo vaurautta yksilölle ja yritykselle monilla eri osa-alueilla, minkä vuoksi haluamme yrityksenä ja omalla esimerkillämme kannustaa siihen.

Liikunnallinen kulttuuri, miksi?

Olemme käsitelleet liikunnallisen kulttuurin etuja aiemmin, esimerkiksi yritysmaratonviestiin liittyvässä artikkelissa.

Yrityksen näkökulmasta kyse ei ole ainoastaan yksilöiden hyvinvoinnin edistämisestä tai poissaolojen vähentämisestä. Kyse on myös liiketoiminnan kannattavuuden ja tuloksen parantamisen edistämisestä. Liikunta, hyvinvointi, tavoitteiden saavuttaminen ja tiimityöskentely – kaikki nämä tekijät yhdessä mahdollistavat menestyksen.

Haluamme kannustaa joukkueemme jäseniä löytämään oman juttunsa liikunnan parissa. Liikunnallisuus voi ilmentyä arjen pienissä teoissa tai uuden mielekkään harrastuksen löytämisessä vielä aikuisiälläkin. Siksi joukkueellamme on kuukausittainen lajikokeilu OtaOlympialaisten merkeissä: viimeksi rohkaisimme toisiamme kiipeilyseinällä. Kuntosalikin voi tarjota mielekkään hetken, varsinkin kun liikutaan yhdessä – esimerkiksi keskiviikkoisin meillä on tapana kokoontua lounastunnin aikaan kuntosalille, jonka jälkeen virkistävä sauna ja maittava lounas.

Yksilöiden saamat hyödyt ja yrityksen taloudellinen menestys ovat kuitenkin vasta lähtökohta. Nämä samat taidot, joita kehitetään, luovat pohjan luovalle ja innovatiiviselle yrityskulttuurille. Tällainen kulttuuri on välttämätön muutostilanteessa, jossa rutiininomaiset ja algoritmiset tehtävät siirtyvät koneille, ja ihmiset voivat keskittyä luovaan ja sosiaaliseen työhön.

Liikkuva aikuinen

Meitä pyydettiin mukaan Liikkuva aikuinen – ohjelman Etukeno-verkkotapahtumaan jakamaan ajatuksiamme johtamisesta ja liikunnallisesta kulttuurista videon muodossa.

Liikkuva aikuinen -ohjelma kannustaa jokaista työikäistä integroimaan aktiivisuuden osaksi arkeaan, jotta jokaisella olisi mahdollisuus löytää liikunnan ilo jopa huomaamattaan ja liikunnallisuuden rooli yhteiskunnassa kasvaisi. Tärkeitä kulmia kaikki.

Millaisia ajatuksia aihe herättää? Juttelen aiheesta mielelläni lisää, vaikkapa LinkedInissä.

Lue seuraavaksi: