Mitä OpenShift ja Kubernetes ovat?

Asiantuntijasisällöt

…Ja miksi sinunkin yrityksesi kannattaisi hyödyntää OpenShiftia?

OpenShift ja Kubernetes ovat IT-universumin konttiteknologiaan liittyviä työkaluja. Kubernetes, joka tunnetaan myös nimellä K8s, on avoimeen lähdekoodiin perustuva ohjelmisto, jota tarvitaan konttien ajamiseen ja hallintaan. Se on konttimaailman orkestrointityökalu, jolla hallitaan isoja määriä kontteja.

Ohjelmistoyhtiö Red Hatin kehittämä OpenShift taas on Kubernetekseen pohjautuva ja sen päälle rakentuva palvelukerros. Myös OpenShiftilla hallitaan kontteja, mutta se sisältää lisäksi muita ominaisuuksia, joita Kubernetes ei sisällä – OpenShift on siis ikään kuin Kubernetes plus kaikki mahdollinen, mitä yritys voi tarvita kontti- ja sovelluskehitystyöhön. Kubernetes on osa OpenShiftia, mutta ei toisinpäin.

OpenShift sisältää esimerkiksi sellaisia ominaisuuksia kuin load balancerit eli kuormituksen tasaajat, service meshin, konttirepositoryt ja CI/CD pipelinet eli jatkuvan integroinnin ja toimituksen menetelmät. OpenShift-palvelu antaa firmoille yritysmaailmaan sopivan konttiteknologiaympäristön, jota – toisin kuin pelkkää Kubernetesia – ei tarvitse rakentaa tai ylläpitää itse. Kubernetesiin verrattuna OpenShift tarjoaa yrityksille lisää tuottavuutta ja tietoturvaa.

OpenShift nopeuttaa suurten ja pienempienkin yritysten kehitystyötä

OpenShiftista hyötyvät erityisesti koodausta ja sovelluskehitystyötä tekevät organisaatiot, mutta palvelee se muitakin. Kun yrityksellä on paljon sovelluksia, joita halutaan pyörittää konteissa, on OpenShift vaihtoehto, jota kannattaa tutkia. OpenShift on myös loistava työkalu DevOps-kulttuuria hyödyntävien tiimien käyttöön.

OpenShiftia käyttää jo valtaosa Fortune 500 -listan yrityksistä eli Yhdysvaltojen liikevaihdoltaan suurimmista firmoista, ja esimerkin innoittamana yhä pienemmät organisaatiot seuraavat todennäköisesti perässä. Kevyenä palvelualustana OpenShift soveltuukin hyvin myös pienille yrityksille. Se automatisoi työtä, jota muuten pitäisi tehdä manuaalisesti, ja auttaa keventämään yrityksen vastuuta konttiteknologiaympäristön hallinnasta sekä säästämään resursseja arvoa tuottavaan työhön.

OpenShift nopeuttaa uusien ja jo ylläpidossa olevien sovellusten kehittämistä. OpenShiftissä sovelluskehittäjä saa sovelluksen testaukseen ja tuotantoon vientiin tarvittavat resurssit käyttöönsä saman tien, ilman tikettejä ja odotusta, ja voi tehdä päätöksiä itsenäisesti. Näin bugit voidaan korjata päivien tai viikkojen sijaan tunneissa. Todella merkittävistä ajan, rahan ja resurssien säästöistä hyötyvät niin OpenShiftia käyttävät yritykset kuin heidän asiakkaansakin.

Otaverkon OpenShift-palvelu antaa yrityksesi keskittyä olennaiseen

Red Hatin kehittämä ja Otaverkon tarjoama OpenShift-palvelu antaa yrityksesi sovelluskehittäjille valmiiksi mietityn palvelualustan: kaikki tarvittavat kontti- ja sovelluskehitystyökalut sekä lisäksi ylläpidon, valvonnan, automaattiset päivitykset, teknisen tuen ja lisää tietoturvaa. Kun me Otaverkolla hoidamme softakehityksen alustan, voit keskittyä asioihin, joilla tuotat arvoa asiakkaillesi – siis koodaamiseen ja sovelluskehitykseen.

OpenShift-ympäristön rakentamisen lisäksi Otaverkko voi auttaa jo olemassa olevien sovellustesi siirtämisessä OpenShiftiin. Pienemmät kokonaisuudet sujahtavat OpenShiftiin usein hyvinkin kivuttomasti. Suurten monoliittisten, käyttöjärjestelmän päälle rakennettujen sovellusten vieminen OpenShiftiin sen sijaan saattaa vaatia suunnittelua ja perehtymistä myös asiakkaan puolelta, sillä vanha koodi ja arkkitehtuuri eivät välttämättä istu OpenShiftin moderniin mikropalveluarkkitehtuuriin yksi yhteen.

Apukäsiä mahdollisiin pulmiin saat kuitenkin sekä Otaverkolta että meidän kauttamme alihankkijoiltamme ja Red Hatilta. Otaverkon OpenShift-palvelussa me hoidamme ympäristöön liittyvien ongelmien selvitystyön ja ratkaisemisen, ja tarvittaessa avuksi otetaan suora linjamme Red Hatin tukeen. Yhteistyökumppaneidemme kautta tarjoamme yrityksellesi osaamista ja konsultaatiota myös kehitykseen ja koodaamiseen.

OpenShift ei ole takuuvarma ratkaisu joka ikiseen tilanteeseen, mutta se on mahdollisuus, johon kannattaa ehdottomasti perehtyä.

Heräsikö kiinnostus? Tutustu tarkemmin OpenShiftiin palveluna tai varaa aika asiantuntijamme kalenterista, niin jutellaan lisää!

Lue seuraavaksi: