Mikä on Otaverkon matkassa -blogi?

Otaverkon matkassa
Lenni Laukkanen

Otaverkon matkassa on uusi blogimme. Viemme läpinäkyvyyden ja avoimuuden uudelle tasolle osoittaen esimerkkiä koko IT-alalle. Otaverkon matkassa on sarja kirjoituksia, joissa avaamme IT-palveluntarjoajan kulissien takaista maailmaa iloineen ja suruineen.

Kerromme, mitä ja miten teemme, mihin IT-ala ja tekniikka ovat menossa, mitä ongelmia ja haasteita löytyy, sekä millaisia ratkaisuja niihin on. Haluamme olla esikuvia, haluamme olla rohkeita. Astumme esiin paljaina ja aitoina, sellaisina kuin me olemme. Tuomme alan inhimillistä puolta esiin niin työntekijän kuin johdonkin näkökulmasta.

Aivan kaikkea emme voi avata. Asiakkaamme ja asiakassuhteemme, sekä asiakasympäristöjä koskeva tieto on ehdottoman luottamuksellista. Meillä on paljon yhteiskunnallisestikin merkittäviä asiakkuuksia ja iso osa työntekijöistämme on turvallisuusselvitetty – monet useammallekin asiakkuudelle. Luottamus on se, mitä me myymme ja mikä tuo kilpailuetua ja markkina-arvoa.

Mutta uskomme vahvasti, että avoimuus lisää luottamusta. Siksi haluamme kertoa, mitä ja miten teemme, missä olemme epäonnistuneet, missä onnistuneet. Haluamme kertoa alasta sellaisena kuin se on, emme ylläpitää stereotypioita ja vakiintuneita mielikuvia.

Historialtaan Otaverkko on 25-vuotias IT-palveluntarjoaja. Yhtiö on alkujaan ollut tieteellinen tutkimushanke, jonka tehtävä oli kehittää suomalaista tietoyhteiskuntaa. Rakensimme muun muassa Euroopan ensimmäisen gigabittisen kampusverkon tiedeyhteisön tarpeisiin. Tänä päivänä olemme yrittäjävetoinen ja markkinaehtoinen toimija. Pääomistajamme ovat toimitusjohtaja Tuomo Karhapää ja hallituksen puheenjohtaja Kjell Selenius.

Tulevaisuudessa olemme ensi alkuun Uudenmaan paras IT-kumppani PK-yrityksille. Se perustuu parhaaseen asiakaskokemukseen. Ja sen kautta vuonna 2025 liikevaihtomme on viisi miljoonaa euroa ja olemme Suomen paras työpaikka. Siitä eteenpäin meillä on toistaiseksi kalpea aavistus, mutta luodaan nyt ensin stepit tähän välitavoitteeseen pääsyyn.

En vielä tiedä, millainen matka tulee olemaan. Sen tiedän, että vie seikkailumme mitä reittiä tahansa tavoitteeseen tulemme pitämään matkan varrella hauskaa.

Minä olen juoksija, pyöräilijä ja seikkailija. Tuntevat minut nimellä Lenni Laukkanen ja palkkaa saan siitä, että työskentelen Otaverkon varatoimitusjohtajana. Taustaltani olen koodari, jonka Otaverkon omistajat palkkasivat johtamaan IT-infraa tuottavaa yhtiötä, josta saa ”mitä tahansa IT:tä pois lukien koodi”. Aika rohkea veto. Toinen rohkea veto oli päätös viime syksyltä. Päättivät meinaan, että minä olen yrityksen kasvot ulospäin. Siksi olen pääasiallinen matkaisäntäsi tällä reissulla.

Sinut kutsun seuraamaan matkaamme – tervetuloa Otaverkon matkaan!

Lue seuraavaksi: